INSPIRATIE

– GA MEE OP NATUURLIJK AVONTUUR IN DEN HAAG –

Het maken van een sprookjesachtig mooie natuurdocumentaire over de biodiversiteit van de natuur met de stad Den Haag als middelpunt daarvan zowel boven als onder water die deel uitmaakt van het “Nationaal Park Hollandse Duinen”.

Wij makers willen de kijker op een ongedwongen manier verleiden oog te krijgen voor de natuur, nieuwsgierigheid opwekken en zo betrokkenheid vergroten. In beeld wordt gebracht. De Noordzee met haar unieke kuststrook waar het strand niet mag ontbreken, ons schitterend duingebied, fantastische bossen, heerlijke parken en waterpartijen met een fascinerend onderwaterleven waar onze Hofvijver en stukjes groen in de stad ook deel van uitmaakt.

Amsterdam en Rotterdam zijn op filmgebied al vertegenwoordigd dus het is nu méér dan hoog tijd om de natuur in en om Den Haag, wat deel uitmaakt van het Nationaal Park Hollandse Duinen eens goed ‘In The Picture’ te zetten.

Respect hebben voor natuur komt voort uit bewustwording ervan. Naast alle educatie die er op dit gebied al plaatsvindt Hiervoor gaan we opnames maken in en om de Haagse natuurgebieden en in de stad, boven, onder water en in de lucht. We brengen de natuurgebieden en stad in beeld vanuit een zichtveld dat men gewoonlijk niet gewend is.

Economisch, zowel nationaal als internationaal, zijn er weinig steden die deel uitmaken van een natuurpark waardoor Den Haag een unieke status geniet. We mogen trots zijn op deze unieke status en hoe deze bereikt is en willen met de documentaire deze unieke kans en status letterlijk “zichtbaar” maken voor het grote publiek.

Wat de samenwerkende partners hebben gedaan op het gebied van biodiversiteit en ecologisch beheer, wat het effect is van de reeds ondernomen acties en wat er nog gedaan gaat worden in de toekomst willen we verwerken in de documentaire.

De opnames worden gemaakt in grootformaat bioscoop(4K en 6K; het eindresultaat wordt gemonteerd in 4K). De beoogde voltooiing is rond 2026. Een openluchtvertoning op het Malieveld zou een mooie gelegenheid voor haar première!

Wij zijn al meer dan een jaar bezig met de voorbereiding van onze droom. Een natuurdocumentaire over onze Groene Stad Achter De Duinen Den Haag, na vele uren in het veld en de eerste ontberingen van de natuur, zijn wij trots dat wij nu ook de eerste beelden kunnen laten zien. Hierin brengen we de natuur in en om Den Haag op sprookjesachtige wijze in beeld.