AMBASSADEURS

Ambassadeur: Sjaak Bral – e-mail – bral@sjaakbral.nl

Ambassadrice: Caroline Walta – e-mail – caroline.walta.nl@gmail.com

Ambassadeur Sjaak Bral een Hagenees met een groen hart

Onze stad kent vele gezichten. Koninklijke Residentie, Stad van Recht en Vrede, de ambassadestad en natuurlijk het Binnenhof. Allemaal leuk en mooi, maar we vergeten wellicht het belangrijkste: onze eigen groene leefomgeving. Duinen, zee, parken, bossen, vijvers en wandelgebieden: de natuur is alom aanwezig in Den Haag.

Het wordt tijd om juist die kant van de stad eens in de schijnwerpers te zetten. Letterlijk. Een bloedmooie film over de veelzijdige natuur in de stad der steden, die was er nog niet. Daarom zet ik mij vol enthousiasme in voor de natuurdocumentaire ‘Groene Stad Achter De Duinen’.

Help ook mee!

Ambassadeur Ernst Raaphorst, ecoloog bij Hoogheemraadschap van Delfland

Bekend maakt bemind! En wat we beminnen, kunnen we beschermen, herstellen en verbeteren. De natuurlijke wereld onder de waterspiegel is voor velen nog onbekend. Daarom is het geweldig dat de veelzijdigheid van de Haagse natuur, inclusief het leven onder water, gefilmd wordt voor de prachtige documentaire Groene Stad Achter De Duinen.

Als ecoloog bij het Hoogheemraadschap van Delfland ben ik iedere dag bezig met het water, en de planten en dieren die daarin leven. Want, schoon, gezond en levend water in sloten, vaarten, plassen en kanalen, dat is iets waar het waterschap hard aan werkt. Naast mijn werk als ecoloog, ben ik ook het gezicht van de serie Ernst’s OnderWaterWereld. Daarin laat ik de inwoners van ons gebied de wonderen van de onderwaterwereld zien. Ik weet dus maar al te goed hoe het keer op keer weer verrassend kan zijn om in de waterwereld te duiken en deze, op video, naar boven te brengen. Daarom steun ik van harte dit initiatief waarin de natuur in Den Haag voor het voetlicht wordt gebracht!

Caroline Walta, Ambassadrice, vogelgids en ooievaarsexpert

Caroline groeide letterlijk op tussen de gerechten van het oer-Haagse Broodje van Dootje. Alleen voor haar geen horeca, maar vogels. Als kind al struinde ze door de stad, op zoek naar soorten die ze nog niet kende. Nu verzorgt ze vogelexcursies en workshops “urban birding”.

Daarvoor reist ze zelfs de landsgrenzen over en helpt ze mee bij diverse vogelopvangcentra. Maar, ze keert altijd terug naar haar nest in Den Haag. Die stad heeft alles: strand, duinen, zee, vijvers, polders en parken. En haar lievelingsvogel… de ooievaar. Al meer dan 10 jaar waakt ze over de Haagse ooievaarsnesten. Die wiegjes staan wel op nogal grote hoogte. Dus klautert ze over daken en hangt ze aan hoogwerkers om kuikens te ringen en te redden.

Ze droomt ervan het symbool van de stad in al zijn statigheid “op het witte doek” te zien. Samen met de schitterende natuur die Den Haag – boven en onder water – rijk is. Ze assisteert het team bij diverse opnames van de ooievaar en andere gevleugelde vrienden in het Haagse waardoor ze zich vol overgave inzet als ambassadrice om dit filmscenario waar te maken en te realiseren!