TEAM

Wij zijn al meer als een jaar bezig met de voorbereiding van een natuurdocumentaire over onze stad Den Haag, na vele uren in het veld zowel boven-onderwater en de eerste ontberingen van de natuur te hebben getrotseerd. Wat er toe geleid heeft dat Robert Hughan een professioneel team heeft samengesteld, die hun tijd en expertise gaan wijden om de natuur in en om Den Haag op sprookjesachtige wijze in beeld te brengen.

Robert Hughan, producent, cameraman, editor en regisseur

Robert Hughan groeide op in Liberia in West Afrika waar zijn vader een nieuwe baan begon. De liefde voor de natuur ontwikkelde zich in zijn filmbeelden die van experimentele beelden uitgroeiden tot professionele footage. Tegenwoordig is deze Hagenees een gevestigde Haagse filmmaker en cameraman die in het hele land te vinden is om mooie beelden te schieten voor televisie en bioscoopproducties.

Eerder leverde hij de documentaire producties Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas , Geheimen achter de Dijk, Life on the Rocks, Sandy Illusions.

Wil nu zijn droom verwezenlijken door een natuurdocumentaire boven en onder water te maken over zijn stad Den Haag!

Hij werkte mee aan de serie en natuurfilm ‘Levende Rivier’ van Ruben Smit Producties . Hughans bedrijf Goofy Aqua Video heeft een ruime bibliotheek met stockmateriaal, maar voor dit soort custom projecten worden de shots met veel liefde en toewijding speciaal geschoten.

marcelvanderhulst

Marcel van der Hulst, cameraman, editor en technical support

Marcel van der Hulst is een sportduiker en filmer pur sang met een voorliefde voor filmische special effects. Hoe gekker de vraag om een mooi shot in de praktijk realiseerbaar te krijgen, hoe inventiever zijn oplossing is om dit te bereiken.

Groot camerawerk is hem bepaald niet vreemd. Met Hughan heeft hij talloze onvergetelijke momenten op de gevoelige plaat vastgelegd. Zijn goed oog voor compositie en timing is van cruciaal belang.

stanleyquarre

Stanley Quarré, cameraman, en color grading

Stanley Quarré is specialist op gebied van outdoor video en film en heeft een oog voor contrast, compositie en vooral voor licht. In zowel bewegend als stil beeld weet hij feilloos een mysterieuze sfeer op te roepen die je uitnodigt om langer stil te staan bij het moois wat de wereld te bieden heeft.

reneoudshoorn

René Oudshoorn, drone cameraman

Als fotograaf en videomaker kent ras Hagenees René Oudshoorn de verborgen parels in Den Haag en is gespecialiseerd in het maken van luchtbeelden.

Al in 2012 introduceerde hij de drone journalistiek in Nederland toen deze nog in de kinderschoenen stond. Droneshots zijn de laatste tijd gemeengoed en in bijna elk TV productie te zien maar aan goede droneshots en een gebalanceerd gebruik ontbreekt het vaak.

René zijn dronewerk is o.a. gebruikt op de voorpagina van de Telegraaf, TV
programma’s en commercials, bij de BBC en verschillende documentaires.

Ton van der Spiegel, Visbioloog

Van jongs af aan is Ton al geïnteresseerd in het onderwaterleven. Urenlang kon hij als jongetje in heldere sloten vissen observeren die zich ophielden tussen de waterplanten. Het heeft er mede toe geleid dat hij biologie is studeren en zich later als bioloog specialiseerde in alles wat leeft onder de waterspiegel. Als voorzitter van de Haagse hengelsportvereniging GHV – GROENE HART en een vaste waarde binnen het team weet hij van bijna elke sloot, plas of gracht in onze mooie stad wel iets interessants te vertellen over de vissen en hun leefomgeving.

Olivier Nijs, geluidsman

Olivier is al vanaf jonge leeftijd door muziek en geluid gefascineerd. De afgelopen jaren specialiseerde hij zich in het opnemen en mixen van geluid bij natuurdocumentaires. Is een vast waarde binnen ons team en was hij verantwoordelijk voor het sounddesign van de “Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas” en “Sandy Illusions” beiden geproduceerd door Robert Hughan.

Zo werkte hij onder andere samen met Ruben Smit bekend van de “Levende Rivier en de film WAD” en Cees van Kempen. Leverde hij natuurgeluiden voor diverse nationale en internationale producties.

Jan Kienjet CEO en Eigenaar van de tropische vlindertuin “Vlinders aan de Vliet”

hanskortman

Hans Kortman, support diver

Dat Hans Kortman maritiem overleving instructeur is, komt de veiligheid bij het filmen zeer ten goede. Is door de jaren heen een vaste kracht geworden in ons team en niet meer weg te denken tijdens onze producties.

Zelf kan hij uitstekend overweg met een camera, maar voor deze productie houdt hij zijn blik scherp gericht op de praktische en veiligheidsaspecten zodat de andere filmende duikers hun aandacht optimaal kunnen besteden aan het maken van de mooiste beelden.

Hans is mede oprichter van de stichting Groene Stad Achter De Duinen en tevens Penningmeester van de stichting. Door het enthousiasme van Hans is hij een 1000 poot binnen ons team, verdere taken tijdens opnamen zijn Safety-diver en logistiek.

robertrosier

Robert Rosier, voice-over

Mensen kennen de stem van producer, acteur, regisseur, coach en scenarist Robert Rosier beter dan ze er zelf erg in hebben. Zijn warme, zilveren stem is regelmatig te horen op de radio en in commercials. Ook is Robert bekend van het caberatiers circuit waarin hij verschillende evenementen organiseert en als acteur op tv en in het theater. Deze rasechte teamplayer weet met sterk gevoel voor humor projecten de flair te geven die het leven aangenaam maakt. Al twintig jaar geeft hij acteerles en mentale trainingen die de mensen om hem heen, en dus ook hemzelf, sterker maken.

Cor Kuyvenhoven, fotograaf en duiker.

Met ruim 25 jaar ervaring als veelzijdig fotograaf, met als specialisatie onderwaterfotografie van de natuur in de meeste wereld zeeën, meren of waar überhaupt water is!

Cor Kuyvenhoven is een begrip in de Nederlandse duik en onderwaterwereld en ver daarbuiten. Hij heeft inmiddels vele publicaties in gerenommeerde tijdschriften en kranten op zijn naam staan. Zo stonden er artikelen met foto’s van hem in bladen als Panorama, Telegraaf, Quest en zelfs in de National Geographic. Ook is hij de vaste fotograaf voor de stichting ‘Ghost Diving’ door zijn betrokkenheid voor het natuurlijk milieu.

Je kunt het zo gek niet noemen, mede door zijn enthousiasme, visie en betrokkenheid in de natuur, met de nadruk op het onderwaterschoon, gaat Cor met veel gevoel voor compositie en de daarbij behorende lichtval zorgen voor verrassingen tijdens de opnamen was de Haagse natuurdocumentaire.

Vaak zijn deze helden onzichtbaar voor de buitenwereld. Cor wil daar verandering in brengen en ze in het veld vast leggen met zijn (onderwater)camera. Via de website en socials worden deze foto’s gedeeld en kunnen jullie kennis maken met de makers.

Cor Jordaan, Webdesign

Een website is bij huidige filmprojecten haast niet meer weg te denken. De digitale snelweg biedt de mogelijkheid om mensen rechtstreeks te informeren. Cor weet alle aspecten van de productie in goede vorm effectief op het web te krijgen om zo de lijnen naar het publiek kort te kunnen houden. Cor is een vast waarde binnen ons team en was hij verantwoordelijk voor het webdesign van de “Vele Gezichten Van De Zevenhuizerplas” ook geproduceerd door Robert Hughan. Ook de site’s Goofy Aqua Video en Onderwaterfilmer heeft hij gemaakt.

Arthur Scheijde,  Art Director ♰ 26-10-2022

Arthur Scheijde, ontwerper en in eerdere producties co-regisseur en co-producent van Robert Hughan ontwierp de poster voor de nieuwe natuurdocumentaire productie. De focus ligt op de natuur in en om Den Haag. De stad is aanwezig in de achtergrond. Om dit op een sprookjesachtige manier te verbeelden is de stad indirect te zien in de reflectie van het water. De reiger en het Haagse wapen de ooievaar zijn als symbool van Den Haag is uiteraard prominent aanwezig.

Arthur ontwerpt, visualiseert, schrijft, tekent en animeert.

HELP ONS DIT MOOIE AVONTUUR CREËREN